Kátyúzás


Az aszfaltburkolaton keletkező leggyakoribb hiba a kátyúsodás.

Különösen tél után lepik el az utakat a gumi- és felnigyilkos kátyúk: megfagy az aszfaltba befolyó víz, egyre nőnek a repedések. Cégünk tevékenységei közé tartozik a régi, elhasználódott aszfaltrétegek és betonozott felületek kátyúinak helyreállítása is.

Tudnivalók a kátyúzás technikájáról

A kátyúk rengeteg autós mindennapjait keserítik meg. Szinte nincs olyan útvonal, ahol ne találkoznánk úthibával, ezek helyreállítására szolgál a kátyúzás. Téli időszakban nehézkes a javítási munkafolyamat, általában nyárra hagyják a nagyobb munkálatokat, de alapvetően az év bármely szakában van lehetőség a javításra.

Többféle eljárás is létezik a kátyúzás kivitelezésére. Egyik módszer az úgynevezett szélvágás alkalmazása, melynek lényege, hogy a hibás részt kivágják az aszfaltból, ezután a helyére formálható aszfaltot öntenek, ami később nem tud a kivágott részen kívül túlterülni. A kátyúzási technikák közül ez a legtartósabb megoldás. A másik alkalmazott módszer az ideiglenes kátyúzás, ebben az esetben csak a hibás út felületén terítenek el aszfalt foltokat. Ezzel a technikával nem lehet véglegesen orvosolni a problémát, csak átmeneti megoldásként tekinthetünk rá.

A kátyúzást jó áron, ugyanakkor magas színvonalon végezzük, a rugalmasságot és a gyorsaságot is biztosítjuk, ezáltal rövid időn belül átadhatóvá válik a javított útvonal az autós forgalomnak, kátyúmentesen. Ha szeretné az úthibákat megszüntetni, és ehhez minőségi kátyúzási munkálatokra van szüksége, bátran keressen fel minket!

A kátyúzással könnyedén felveheti a harcot a különböző úthibákkal szemben. Szakembereinknek a nyári forróság sem jelenthet akadályt, ugyanis fontos számukra, hogy visszaadhassák a forgalom számára a hibátlan utakat, hiszen bizonyos úthibák akár komoly műszaki meghibásodást is okozhatnak a gépjárműveknek.


Az úthibák kijavítása több módon is történhet

  • Tartós kátyúzás

Szabályos kátyúzás esetében a kátyú körül az aszfaltot vágjuk és bontjuk, majd tisztítás után a kátyú helyét bitumenemulzióval felület kezeljük. Ezt követően AC11-es aszfalttal melegen hengereljük, tömörítjük és lezárjuk.

  • Ideiglenes, téli kátyúzás
  • Ha egy kátyú téli javítására van szükség, akkor a kátyúzás hideg aszfalttal történik, mivel ilyenkor a keverőtelepek nem üzemelnek.

Felkeltettük érdeklődését?

Kérje díjmentes árajánlatunkat.

Ajánlatot kérek